About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Angloarab

Mint neve is mutatja, az arab és az angol telivér keresztezéséből származik. Az a fajta, mely mindkét ős legjobb tulajdonságait örökölte. A keresztezéstől azt várják, hogy egyesítse az arabra jellemző egészséget, életerőt, és a telivér gyorsaságát, mozgását, annak néha túlzottan ideges természete nélkül.

Tenyésztés

Elmondhatjuk, hogy a fajta eredete Nagy-Britannia, de tökéletesítésére Franciaországban került sor. Itt 150 éve céltudatosan tenyésztik a következő ménesekben: Pau, Pompadour, Tarbes és Gelos. Az angol változat jelentőségében sokkal kisebb, mint a franciáké, bár néhány kiváló egyeddel rendelkeztek. A brit anglo-arab tenyésztésben angol telivér, arab reciprok keresztezést használtak, és az utódokat visszakeresztezték. A francia angol-arab tenyésztés két arab ménre, Massoudra és Aslanra, illetve három telivér kancára, Dairre, Common Marere és Selim Marere épült. A méneskönyvbe azt a lovat veszik fel, melynek vérében 25% az arabhányad és ősei kizárólag arab, angol telivér vagy anglo-arab lovak.Jellemző tulajdonságok

Küllemében az angol-arab egyre inkább a telivérhez kezd hasonlítani. A fej egyenes, a lapockák dőltek, és a mar kifejezett. Bár az anglo-arab nem olyan gyors, mint a telivér, de testrészei, különösen a hátsó végtagok a kiváló végtagmozgásra teszik alkalmassá. Az arabbal összehasonlítva jóval nagyobb és tömegesebb. Franciaországban a fajta részére nemzetközi szintű ugró-, military-, és díjlovagló versenyeket rendeznek.

Marmagasság
: 170 cm
Színek:pejtől a sárgáig 

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!