About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Fríz

Származás:

 Hollandia egyik provinciája, Friesland
 
Marmagasság:

152-162 cm


Szín:

 A fríz lovak mindig teljesen feketék, semmilyen jegy nem megengedett. Ritkán egy-egy jegyet hordozó állat azért átcsúszik a rostán.

Tulajdonságok:

A fríz lóra jellemző a lelkesedés és a munkakedv. Ráérős, hűséges és érzékeny állat.

Küllem:

A fríz ló igen attraktív, dús sörényű kocsiló. A farok és a sörény is hullámos. Ezeknek a lovaknak szép a feje, amely magasan tűzött, íves nyakon nyugszik. A mar alig észrevehető. Rövid, de izmos lábak, kitűnő boka és erőteljes bokaszőrzet jellemző ezekre a lovakra, a patáik feketék. A fríz lovak nagyon büszkén mozognak.


Használat:

Ezeket a lovakat rendszeresen láthatjuk bemutatókon a tradicionális magas kerekű fríz kocsik rúdjai között. Hollandiában a résztvevők általában hagyományos öltözetben jelennek meg a kocsikon. A fríz ló első osztályú hátasló, kiváló díjló adottságai vannak, és hírnevet szerzett már mint iskolaló a magasiskolákban.

Mozgás:

A fríz ló mozgása vonzza a tekintetet, mert ügetésére jellemző az akciós térdmozgását.

Kialakulás:

A fríz az egyik legősibb európai lófajta. Nagyon valószínű, hogy ezt a fajtát már több mint 3000 éve használják. A rómaiak is tudták, hogy nagyszerű állatok, Britannia lerohanáskor is használták őket, és a középkorban igen elterjedtek mint harci lovak. A 17. században andalúziai vérvonalat adtak hozzá, hogy gyors ügetőként kapjanak. A mezőgazdaság gépiesítése miatt a fajta majdnem eltűnt, de egy 1879-ben keletkezett méneskönyv segítségével újraélesztették.

 

 

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!