About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Oldenburgi

Az oldenburgi a XVII. században alakult ki mint fogatló. Képes megbirkózni a nehéz útviszonyokkal, és alkalmas számos mezőgazdasági munka elvégzésére is. Azóta az ügyes tenyésztés és ellenőrzés révén a fajta jól alkalmazkodott a változó követelményekhez. Noha az oldenburgi a legtömegesebb a német félvérek közül, a sportlovak közé tartozik és különösen alkalmas díjlovagláshoz és díjugratáshoz.

Tenyésztés

Ez a fríz lovakon alapuló fajta a ma Németországhoz tartozó Oldenburg és a Kelet-Fríz-tartományokból származik Count Anton Gunther von Oldenburg (1603-1667) nevéhez fűződik a fajta kialakítása, aki spanyol és nápolyi lovakat használt a tenyésztéshez. A XVIII. század végén angol félvér méneket, majd 1897 táján angol telivéreket és celevlan bayeket állítottak tenyésztésbe. Nagy hatással volt a Norfolk Roadster és angol félvér vonalakat egyesítő norman fajtájú Normann-700 ménnel való keresztezés. Amikor a hátasló kialakítása került előrtérbe, megint egy norman lovat, egy bizonyos Condort, valamint az angol telivér Lupust állították tenyésztésbe. Manapság is a telivért alkalmazzák leginkább a keresztezésekhez, néha pedig visszanyúlnal a hannoverihez.

Jellemző tulajdonságok

A modern oldenburgi megnyerő megjelenésű ló, kiegyensúlyozott vérmérséklettel. Mozgásában kismértékben megmaradt a magas lábtőtevékenység, de korrekt, ritmusos jármódjai vannak. Az ilyen rámás lovaktól eltérően a fajta egyedei korán érnek.

Marmagasság: 170-180 cm
Színek: mindegyik, a tarkát kivéve

 

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!