About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Przewalski ló

Általánosságban elmondhtajuk, hogy a modern lófajták abból a négy ,,primitív" törzsből származnak, melyek túlélték a jégkorszakot. Ezek a következők: tarpán, a tundra ló, erdei ló és a przewalski ló. Közülük a kelet-európai trapán másolata (Equus Przewaalski Gmelini Antonius) Lengyelországban, Popielnóban, egy ménesben maradt fenn. Az észak-kelet szibériai tundra ló - mely vélhetően nem járult hozzá a domesztikált lófajok kialakulásához - már kihalt és ugyanúgy járt az észak-európai nehéztestű, lassú mozgású Equus Przewalski Silvaticus, másnéven erdei vagy diluvuális ló is. Fentiekből következik, hogy a négy alapítóból az egyetlen túlélő a Przewalski ló, másnéven ázsiai vadló, latinul Equus Przewalski Przewalski Poliakov. Bár a szabad természetben már kipusztult, állatkertekben, magánistállókban tovább tenyésztik.

Tenyésztés

Ez a primitív lófajta elnevezését a lengyel ezredesről, N. M. Przewalskyról kapta, aki 1881-ben a Góbi-sivatag szélén a tachin-Sah-hegységben egy vad ménest fedezett fel.

Jellemző tulajdonságok

A przewalski ló tüzes, vad és különleges, primitív életerővel bír. A háziasított lótól eltérő tulajdonságai is vannak, például annak 64 darab kromoszómájával szembe ez a ló 66 darabbal rendelkezik. Sörénye felálló, egyenes, szőrszíne egérfakó, fekete lábvégekkel. Néha zebracsíkok, de mindig kifejezett hátcsík látható.

Színek: fakó
Marmagasság: 125 cm

 

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!