About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Rocky Mountain póni

Az amerikai rocky mountain pónik valószínűleg a világ nagy lónépességének legfiatalabbjai. Nyilvántartásukat nem régebben kezdték el vezetni, mint 1986. Már ezen rövid idő alatt is állandó fejlődést figyelhetünk meg ezeknél a különleges és szép lovaknál. Fontos lépés volt továbbá a fajta elismerése szempontjából, amikor egy kiváló egyed került a tenyésztésbe a fajta törzsménesébe, a lexingtoni (USA) Kentucky Horse Parkba.

Tenyésztés

Már a megjelenés alapján is könnyű észrevenni a közeli kapcsolatot a rocky mountain póni és az amerikai történelem elején behozott spanyol lovak között. A fajta kialakulásában azonban az elsődleges érdem a Kentucky állambeli Stout Springsből származó Sam Tuttle-é, aki a Natural Bridge Nemzeti parkban vezette a lovas koncessziót. Az ő ménje volt Old Tobe, aki a lovasok kedvence volt kényelmes és biztos poroszkálása miatt. Nagy jelentőségű és termékeny csődör volt, és így lett azon jellegzetes lócsoport alapító ménje, amelyek örökölték testalkatát, mozgásást és vérmérsékletét.

Jellemző tulajdonságok

A rocky mountain póni jellegzetes tulajdonságai közül a két legfontosabb, a jármódjuk és a különleges színük. Kényelmes lehet velük poroszkálni az egyenetlen talajon 11 km/h sebességgel, de rövid távon és egyenletes terepen akár 25km/h sebességet is elérhetnek. A legdíjazottabb színük a szokatlan csokoládészín, ami lenszőke sörénnyel és farokkal párosul. A fajta igen ellenálló, és jól bírja a szigorú hegyvidéki teleket is.

Színek: csokoládészín
Marmagasság: 150-155 cm

 

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!