About Horses

Frissítések




 



  | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Bokaszőrzet

A bokaszőrzet hosszú szőrökből álló képződmény a hidegvérű vagy hidegvérű ősökkel rendelkező lovak csüdje és csüdízülete körül. Ez nagyon mutatós dísze lehet a hidegvérű lábának, mint például a shire-nek. Viszont a hátaslovakon hibának minősül, mert hidegvérű ősökre utal a megléte. A jól fejlett bokaszőrzet gyakran eredményez bőrirritációt. A bokaszőr nélküli lovak alkalmasabbak a tapadós, mély talajon való munkára.



Billog

A billog olyan jel, amit a ló bundájába és bőrébe égetnek. Leginkább észak-amerikai rancheken használják a lovak jeölélésre. A billog mutatja, hogy a ló melyik ranchhez tartozik, így amikor a ló elvész vagy ellopják könnyű bizonyítani, hogy ki a tulaj. Egy másik módja a sütésnek a jegeléses eljárás, itt szárazjéggel égetik a jelet a lóba. A sütés helyén a szőr kifehéredik. Van, ahol számot tetoválnak a lovak ajkába vagy patájába.



Csókaszem

A csókaszem kék színű. Az írisz szinét a szem körüli szőrzet színe határozza meg. Ha ez fehér, akkor nagy az esély arra, hogy a ló szeme kék legyen. Néha a ló egyik szeme barna, a másik kék. Az észak-amerikai indiánok úgy tartották, hogy a barna szem volt a nappallátó, a kék ,,holdszem" pedig az éjjellátó.



Kosfej

Kosfejnek hívjuk azt a fejtípust, amelyiknek domború az orrháta, mint például a lipicai lovaké.



Juhfej

Az arab lovak domború homlokát hívják így.



Érzékszőrök


Ezek a hosszabb szőrök a szem és orr körül fontos szerepet játszanak az érzékelésben, ezért nem szabad túl rövidre vágni őket.



Szarugesztenye


Kicsi szarukinövések a ló lábának belső oldalán a lábtő felett, a hátulsó lábakon a csánk alatt. Ezek az ötödik ujj elcsökevényesedésének maradványai. hasznosak lehetnek a ló azonosításakor.

Azonosító jegyek

Az azonosító jegyek összessége, mint a csillag vagy a hóka, a szarugesztenye mérete és elhelyezkedése nem csak a lóútlevélhez vagy tenyésztési regisztráláshoz szükségesek, értékes segítség lehet, ha a lovat ellopják.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.