About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Társas élőlény

A ló eredendően társas élőlény, akkor boldog, ha más lovakkal élhet együtt egy ménesben. Természetellenes számára az egyedüllét az istállóban.
Minden lónak szüksége van más állatok társaságára, leginkább lovakéra, de legalább egy macskáéra vagy kecskéére.Menekülő állat

A ló nem vadászik más állatokra, hogy étvágyát csillapítsa, de ő maga nagyobb ragadozók prédája. Az egyetlen esélye, hogy ne essen áldozatul, a menekülés.
A lovak megőrizték ezt a menekülési ösztönünket, és a veszély észlelésének pillanatában villámgyorsan megindulnak. Ha egy társuk riasztja őket, akkor nem várnak, amíg ők maguk is észlelik a veszélyt, hanem azonnal menekülnek.Nyílt terep


Mivel a természetes környezetben a lovaknak meg kell szerezniük az élelmet maguknak, és ilyenkor nagy távolságokat kell megtenniük, akkor érzik magukat a legjobban, ha nem kell összezsúfolódniuk, és van elég terük a mozgásra.
Egy nagy mozgásigényű állatnak szűk helyen, kis istállóban állni naphosszat igen természetellenes dolog.

Növényevő

A ló viselkedését kutató tanulmányok azt mutatják, hogy ha az állatnak van rá lehetősége, akkor szabályos időközönként legel. Nincsen nagy gyomruk, a vadon élő állatok kis mennyiségű füvet fogyasztanak egyszerre, de azt gyakran.Szokások

A vadlovak életét saját ,,belső órájuk" szabályozza, a nap meghatározott idejében pihennek, míg máskor legelnek. Ha ezek a szokások felborulnak, az megzavarhatja a lovat, és ez vonatkozik az étkezési időre is. Ha az étkezés idejét vagy a takarmány összetételét megváltoztatjuk, az nemcsak megzavarhatja a lovat, de kólikához is vezethet.

Emlékezet


A ló kiváló memóriáját nagyszerűen ki lehet használni idomításkor. Ha egy lovat a megfelelő időben jutalmazunk vagy büntetünk, akkor felfedezi és megjegyzi az összefüggést a különböző tapasztalatok között.Rangsor a ménesben

A ménesben élő lovak között mindig kialakul egy rangsor, és minden lónak megvan a saját helye, pozíciója a ménesben. Minden új jövevénynek meg kell küzdenie a helyéért. Egy csődör mindig tudja, hogy ki a vezér. Az étkezési sorrendet is az dönti el, hogy melyik ló milyen helyet foglal el a rangsorban, ha a ménesben enni kapnak, a rangsor legalján lévőnek várnia kell, ő eszik utoljára. A lovasnak mindig éreztetnie kell, hogy ő az irányító és nem fordítva, különben a ló ellenáll. Ellenkező esetben a ló megpróbál jobb pozíciót kiharcolni magának.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.