About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

A legtöbb rossz szokást az unalom okozza. Az a ló, amelyik egész napját a bokszban tölti megfelelő gondoskodás nélkül és túl keveset mozog, a felesleges energiáit rosszalkodásra fordítja.
Néhány rossz szokás öröklődhet, de leginkább a ló környezete és tapasztalatai alakíthatja ki ezeket.
A rissz szokásokat a lovak eltanulhatják egymástól az istállóban, ami csökkentheti a ló értékét, ezért erről szólni kell a vevőnek. A legjellemzőbb rossz szokások a következők.

Karórágás (levegőnyeléssel párosul)

A karórágó ló rágcsálja vagy ráharap a boksz oldalára, ajtajára, etetőjére, és általában eközben a levegőt is nyeli.
Vannak speciális nyakszíjak, amelyeket ha idejében kezdenek használni, megoldhatják a problémát. A szíj felhelyezve korlátozza a ló fejének mozgását, de hagyja szabadon lélegezni és enni. A levegőnyelés karórágás közben komoly emésztési problémákhoz vezethet. A karórágás megakadályozható úgy is, ha fémlécet helyezünk a bokszajtó tetejére, és a karbolsavval kezelt fa sem olyan vonzó a ló számára. A legjobb módszer a megelőzésre a megfelelő foglalkozás és elegendő mozgatás.

Szitálás

A szitáláskor a ló ingatja a fejét egyik oldalról a másikra, miközben a testsúlyát ide-oda helyezi jobb lábáról a balra és vissza. Ilyenor a ló szélesebben áll az elülső lábaival, ez pedig felesleges terhelésnek teszi ki a lábakat, ami növeli az ízületi kopás és sérülés veszélyét. Vannak speciális rácsok, amelyek megakadályozzák a ló szitálását. Ezek ajtóra szerelhőt rácsok, középen U alakú lyukkal a ló feje és nyaka számára, de a hely kicsi a szitáláshoz.

 

Falrugdosás, dobogás

A dobogás és az istállófal rugdosása határozottan rossz szokás. Ezek nagyon zavaró tevékenységek, rongálja az istállót, és a ló sérülést okozhat magának.

Takarócsipkedés

Vannak lovak, amelyek csipkedik a rajtuk lévő lótakarót. Ezt megelőzhetjük, ha a kötőfékre egy rongyot teszünk.

Harapás, rúgás és vágás

Néhány ló harap vagy rúg, ha nem tetszik neki valami. A ménekre jellemző, hogy ilyenkor vágnak, az elülső lábukkal lesújtanak a kiszemelt áldozatra. Az ok százféle lehet, ezt a korábbi tapasztalatokban és kiképzésben kell keresnünk.

Ijedősség

Az ijdeős ló majdnem mindentől megriad a környezetében. Ha hirtelen mozdulatot lát, el is rohanhat.

Ragaszkodás

Ezt a szokás valószínűleg az okozza, hogy a ló nem akar egyedül maradni. Néhány ló állandóan a társai közelében tartózkodik, de ez végül is érhető, hiszen a lovak eredendően ménesben élő állatok.

Kapálás

Amikor egy ló kapál az elülső lábával, az a tüerlmetlenségnek a jele.

Csökönyösség

A csökönyös ló megtagadja a munkát, és ezt ágaskodással, bakolással vagy rúgással juttatja tudtunkra.

Ágaskodás

Az ágaskodó ló hirtelen a levegőbe emeli a két elülső lábát. Ez ijedősség vagy agresszió jele is lehet. Ha a lovas visszafog egy ideges lovat, az is eredményezhet ágaskodást. Az ágaskodásra hajlamos lovak megfékezhetők martingál használatával. Az ágaskodás nem csak az idegesség jele lehet, hanem a felfokozott érzelmeké is.

Bakolás

Amikor egy ló púposítja a hátát és felugrik a levegőbe az elülső és/vagy hátsó lábairól, akkor bakol. A hosszú ideig bent tartott lovak túláradó örömükben szoktak bakolni, amikor először kiengedik őket a karámba. Az a ló, amelyik nyergeléskor bakol, az vonakodik valami miatt, és vannak lovak, amelyek bakolással próbálnak megszabadulni lovasuktól.

Elrohanás

Az elrohanás minden lovas rémálma. A ló valami miatt megriad, hirtelen fájdalom vagy zaj, bármi lehet, és többé nem reagál a lovas segítségeire vagy jeleire, hanem a menekülésben keresi az enyhülést, olyan gyorsan vágtázva, ahogy csak a lábaitól telik. Ilyenkor amilyen gyorsan csak lehet, irányíthatóvá kell tenni a lovat, fokozatosan fel kell venni, mielőtt veszélyessé válik a helyzet. Az elrohanós lónál a martingál és egy másik típusú zabla segíthet.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.