About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

 Kötőfék

Amikor a lovak pihennek az istállóban, általában kötőféken tartják őket. A kötőfék megfelelő méretűnek kell lennie, nem szabad, hogy kidörzsölje a ló pofáját, de elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy ne essen le.
A kötőféket a következőképpen adjuk fel a lóra: A vezetőszárat dobjuk át a nyakán, hogy ne sétálhasson el. Azután lassan húzzuk át a kötőféket a ló orrán és fülein és csatoljuk be a torokszíjat. Néhány kötőféket a tarkón kell becsatolni.Vezetőszár

A vezetőszár általában valamilyen karabinerrel kapcsolódik a kötőfékhez. A pánikkarabinert könnyű vészhelyzetben kinyitni. Amikor a lovat vezetjük, mindig a bal oldalán lépdelünk, a válla vonalában.
Ne hagyjuk a lovat mögöttünk sétálgatni. Nem csak ráléphet a sarkunkra, de meg is riadhat, és ez mindenféle nemkívánatos következménnyel járhat.Gyorskioldós csomó

A kötőfék azért is hasznos, mert kiköthetjük a lovat, amikor ápoljuk. Mindig egy speciális csomót érdemes használni, mert könnyen kioldható egy húzással, ha szükséges. A csomó néhány hurokból áll, s minden hurok átmegy az előzőn. A vezetőszárat elég magasra kell kötni, hogy a ló ne léphessen bele.

Nyalósó

A lovaknak szükségük van nyalósóra, hogy megfelelő mennyiségű sóhoz jussanak. Vannak speciális tömbsótartók, de a nyalósó behelyezhető a zablócsészébe is.
Nagyon sokféle nyalósót ismerünk: néhány 95% sót tartalmaz, másokban vannak hozzáadott ásványi anyagok és vitaminok is.
A megfelelő nyalósó kiválasztásához tudnunk kell, milyen takarmányt kap a ló és mennyit dolgozik.Zabolócsésze (musli)


A zabolócsésze alakja elég mély, hogy ne vesszen kárba a takarmány a kiszórás miatt. Az abrakkiszórós lovak részére kapható speciális zabolócsézse, aminek a szélén egy rúd van, ez megakadályozza az állatot az abrak kiszórásában. A zabolócsészét rendszeresen kell tisztítani, erre kiválóan alkalmas egy nedves rongy. Ha fertőtlenítő szappant használunk, jó alaposan öblítsük ki a csészét, mert a ló nem eszik belőle, ha megérzi a furcsa szagot. A takarmányt tartsuk száraz, légmentes helyen, távol a rágcsálóktól és rovaroktól. Figyeljünk a szavatossági idő lejártára, és új adag takarmányt csak akkor öntsünk a tárolóba, amikor a régi már elfogyott.

Takarók

A legtöbb hátas- vagy munkalóra takarót terítenek, amikor ősszel a hőmérséklet 10°C alá esik. A takaró nemcsak melegen tartja a lovat, de megakadályozza, hogy az állat vastag téli bundát növesszen. A vastag téli szőrzet hátránya, hogy a megizzadt állatot nem lehet megszárítani.
A különböző  lótakarókközül legalább kettőre szükség van: egy istállótakaróra és egy gyapjútakaróra. A drágább istállótakarók általában vászonból vagy nylonból készülnek, és ezzel munka után takarják le a megizzadt lovat. Amikor a ló szőre megszáradt, ezt a takarót kicserélik az istállótakaróra.
Léteznek még egyéb lótakarók, például az új-zélandi lótakaró, ami általában olcsó vászonból vagy lenből készül, és a legelőre csapott lovakat takarják be vele, speciális lovaglótakarók, az istállótakaró alá való takarók, és takarók a legyek és a nap ellen nyáron. Vannak vízhatlan takarók, amelyek a versenyeken védik a várakozó lovakat, és végül speciális takarók a fejre, lyukakkal a fülek, a szemek és az orr részére. Ez melegen tartja a lovat nagy hidegben. A sörény ebben a takaróban egy oldalra esik.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.