About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Amikor egy lovat bemutatóra vagy versenyre visznek, elvárják tőle, hogy a legjobb formáját mutassa.
A lovat csak akkor lehet a bemutatóra felkészíteni, ha már levedlette a téli bundáját. A lovat először alaposan le kell ápolni, és minden kiálló szőrt kefével vagy ollóval eltávolítani.
A felkészítés stílusa mindig a ló fajtájától függ. A követelményeket illetően a szövetségesek pontos információval szolgálhatnak.

Szükséges felszerelés

Olló

A lóápoláshoz speciális ollóra van szükség, amelynek kerek a vége. Ezek az ollók alkalmasak a felesleges szőrzet eltávolítására, például a torok vagy a fülek környékén. A sörényt is lehet velük nyírni, ahol a kantár a fülek mögé fekszik. A szem- és orrkörnyéki szőröket csak rövidebbre vágni szabad, mert fontos szerepet töltenek be az érzékelésben

Fésű

A sörényt szépen lehet formázni egy fésű segítségével, ha megfelelő hosszúságra tépjük. A füleknél kezdjük és a mar felé haladjunk. Ha egyszerre kevés sörényt tépünk, az nem fáj a lónak.
A túl hosszú sörényt tekerjük a fésűre és hirtelen rántással tépjük le.

Nyírógép

A lábszőrzetet és a farokrépa oldalán növő szőrt vághatjuk ollóval, téphetjük fésűvel vagy megnyírhatjuk nyírógéppel. A farok körülbelül a szár közepéig érjen. A pata feletti szőrzetet is egyszerűen meg lehet nyírni.

Fonás

A sörényt gyakran befonják a versenyek és a bemutatók alkalmával. A fonás előtt a sörényt alaposan ki kell fésülni. Ezután meg kell kedvesíteni szivaccsal, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A fonatok 3,5 centiméter vastag tincsekből állnak. A fonatok elkészítése szinte művészet, legegyszerűbb megkérni egy ezen a téren tapasztalt lovast, hogy tanítsa meg.

Nyírás

Ahogy közeledik az ősz, azok a lovak, amelyek sok időt töltenek a szabadban, téli bundát növesztenek. Ezeknek a lovaknak és póniknak, ha rendszeresn dolgoznak, a megszárítása hosszabb időbe telik, ami növeli a megfázás esélyét, és az izzadás miatt a hosszú szőr több ápolást igényel. A megoldás az állat nyírása. Ezt a legjobb téli bunda kinövése után elkezdeni, hogy ne legyen problémánk a vedlő szőrzettel.
Több különböző módon nyírhatunk meg egy lovat. A hátaslovakat másképp nyírják, mint a fogatlovakat, és a stílust befolyásolhatja a lovas ízlése is. A legáltalánosabb nyírásmód, amikor a nyereg alatti rész és a lábak kivételével mindenhol megnyírják a szőrt (vadásznyírás).
A nyereg alatti részt azért nem nyírják, mert a rövid szőrzet nem hagyja a nyerget rásimulni a ló hátára, és így a nyereg előrecsúszhat. A nyírt lovakat le kell takarni egy vastag vagy két vékonyabb takaróval.

Takarónyírás és hámosnyírás

A hámosnyírást az ügetőlovaknál használták, itt csak a hasról és a nyak aló részéről távolították el a hosszú szőrt. A takarónyírásnál a lábakon és az ágyéktájon meghagyták a szőrzetet. Ezt a nyírást azoknál a lovaknál használják, amelyek nappal a szabadban vannak, de az éjszakát istállóban töltik.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.