About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

 A betanítást még csikókorban el kell kezdeni. A csikónak meg kell tanulnia bízni az emberekben. Ebben segíthet például, ha kötőféket tesznek a csikóra és sétálni viszik. Így gyorsan megtanul vezetőszáron menni.
A kétéves csikót nagyon óvatosan el lehet kezdeni futószárazni, hogy megtanulja a különböző segítségeket. Ezután fokozatosan hozzá lehet szoktatni a zablához, kantározáshoz és nyergeléshez.
A hároméves csikót el lehet kezdeni terhelni, hozzászoktatva a lovas súlyához (nyereg alá tanítás)Belovagolatlan ló

A belovagolatlan ló tanítása még nem fejeződött be vagy még nem idomították be.

Vezetés

A betanítás első lépéseként hozzá kell szoktatni a csikót a vezetéshez. Ezt csikókorban kell elkezdeni. Először vezessük a csikót az anyja mögött, majd fokozatosan kerüljünk előrébb, először az anya mellé, majd ha ez megy, léptessünk bizonyos távolságra a kanca elé. Vezetéskor mindig a bal oldalon menjünk a váll vonalában, mint ahogy felnőtt lovaknál.Egyéves csikók

Az egyéves csikókat továbbra is rendszeresen vezessük száron. Ebben a korban már hozzá lehet szoktatni a csikókat a kantárhoz és a nyereghez. Természetesen meg lehet kezdeni az ápoláshoz való szoktatást is, és a lábak felvételét sem hanyagoljuk el.
A rendszeres foglalkozás által a csikü magabiztossá válik, és elkezd bízni az emberekben. Megszokja a gazdája/kiképzője hangját, megtanul bizonyos vezényszavakat.
Hároméves kor előtt nem szabad terhelni a csikókat, mert növésben vannak. Néhány fajtát hamarabb kezdenek lovagolni, de ennek megvannak a következményei a várható életkorra vonatkozóan.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.