About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

A felszerszámozás a nyergelésből és a kantározásból áll. Általában az előbbivel kezdjük.

Ha tudjuk, hogy nehéz a lovat nyergelni, akkor kezdhetjük a kantározással, mert így könnyebb a lovat kontroll alatt tartani.

Nyergelés

Igen hasznos, ha nyergelés előtt általában leápoljuk a lovat, különös figyelmet fordítva a hátra és a hevedertájékra. Bármilyen szennyeződés a nyereg vagy heveder alatt feltörheti a lovat. A nyergelést mindig balról végezzük.
Tegyük a nyerget jóval a mar elé, majd toljuk hátra a helyére, így nem borzoljuk össze a ló szőrét.
A hevedert. húzzuk át a ló hasa alatt és csatoljuk a felrántószíjakhoz.Hevederhúzás

A hevedert nem szabad azonnal szorosra húzni, mert a ló rosszul reagálhat a hevederhúzásra. Ha a ló tett már néhány lépést, akkor meghúzhatjuk a hevedert. Vannak lovak, amelyek felfújják a hasukat a heveder becsatolásakor, így jócskán utána kell húzni később. általában, ha sétáltatjuk kicsit a lovat, lelazul a hasuk.

Kantározás

Először vessük át a szárat a ló fején, így mikor levesszük a kötőféket, akkor van némi kontrollunk a ló felett. Ezután tegyük a zablát a ló szájába, miközben a tarkó- és pofaszíjakat a jobb kézben tartjuk. A legtöbb ló automatikusan kinyitja a száját, amikor megérzi a zablát a foga előtt. Ha a ló nem nyitja ki a száját, akkor nyomjuk meg az ajkakat a hüvelyk- és mutatóujjal. Ezután húzzuk át a tarkószíjat a füleken, de óvatosan, mert a lovak füle érzékeny! Húzzuk ki az üstököt a homlokszíj alól és ellenőrizzük, minden a helyén van-e.
Végül csatoljuk be a torok- és orrszíjakat. A torokszíj alatt hagyjunk ökölnyi helyet, az orrfék alatt pedig kétujjnyit.

Lenyergelés

A lenyergelés sorrendje a nyergelés fordítottja. Csatoljuk ki a hevedert a bal oldalon, majd húzzuk át a jobb oldalra és hajtsuk a nyeregre. Ne vegyük le a kantárt, míg le nem nyergeltünk. A lovak gyakran megizzadnak a nyereg alatt munka után, és amikor levesszük a kantárt, az első gondolatuk a hempergés. Ha először a kantárt vesszük le, akkor fennáll a veszély, hogy a nyereg megsérül, ha a ló úgy dönt gyorsan meghempereg.
Nyeregtípusok


A lovasok többsége számára az univerzális nyereg a legpraktikusabb. Ezeknek a váza rugalmas anyagból készül. Vannak speciális nyergek is, például galoppnyereg, ugrónyereg, díjlovasnyereg, polónyereg, dámanyereg, western-nxereg, de a fel- és lenyergelés minden esetben ugyanúgy történik.

Lekantározás

Először vessük át a kötőfék vezetőszárát a ló nyakán, hogy ne tudjon elmenni. A torokszíjat és az állszíjat csatoljuk ki. óvatosan húzzuk át a tarkószíjat a füleken, majd vegyük ki a zablát a ló szájából. általában a lovak kinyitják a szájukat,  hogy a zabla kieshessen.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.