About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Félvad fajták

A félvad fajta elnevezését egy meghatározott területen élő, új vérvonal vagy más fajták bevezetése nélkül is életképes csoportosulásra használjuk.

Nehéztestű lovak

A nehéztestű lovak munkalovak, termetük, izomzatok és állóképességük alkalmassá teszi őket nehéz terhek húzására.

Arab lovak


Vannak tiszta vérű arabok (arab telivér), részben arabok (arab fajta) és angloarabok. A tiszta vérű arabokat tekintik az egyetlen igazi telivérfajtának, mert ennek a vérvonalnak a tisztaságát évszázadokon át megőrizték.
Az angol telivérek is telivérnek számítanak, mert egyenesen a tiszta vérű arab fajtából származtathatók. Az angloarab fajta az angol telivér és az arab telivér lovak keresztezéséből származik.Hidegvérű lovak

A hidegvérű lovak az egykor Közép-Európa erdeiben élt nehéztestű lovak leszármazottai. A legtöbbjük nehéztestű munkaló, leginkább igáslóként használják.

Melegvérű lovak

A melegvérű kifejezés azokat a lovakat jelöli, amelyeknek a pedigréjében fellelhető keletről származó vérvonal. Egy melegvérű fajta nemességének mértékét az határozza meg, hogy mekkora telivérhányad mutatható ki a vérvonalban. A keleti lovak ősei a atrpán és a przewalski ló.

Pónik


Minden ló, amelynek a marmagassága 152 cm vagy alacsonyabb, póniló. A testük aránya a magasságukhoz képest nagyobb, mint a lovak esetében, és a mozgásuk is más rövidebb lábaik miatt.
A testfelépítés, ami megkülönbözteti a pónit a lótól, alacsonyabb, tömörebb, egységesebb a magassághoz képest, és már mozgással párosul, elsősorban a rövid lábak miatt.Pónikategóriák:

A: 117 cm alatt
B: 117-127 cm
C: 127-137 cm
D: 137-146 cm
E: 146-157 cm

Könnyű testfelépítésű lovak

Felépítésük és mozgásuk miatt ezek a lovak leginkább alkalmasak a lovaglásra. A testtartásuk laza, hibátlan és egyenes, erőteljes, jól izmolt hátsó lábaik vannak. A lépésnek, ügetésnek és vágtának szintén hibátlannak kell lennie.

Ménes

Az együtt legeltetett csikók és kancák csoportja, ahol gondos szelekció közepette folyik a tenyésztés. Néhány fajta az alapító ménes után kapta a nevét. T9bb híres ménest találhatunk Magyarországon is, ilyen például a bábolnai.Alapító mén

Egyes mének nagy szerepet játszanak a póni- és lótenyésztésben. Ezek a lovak felelősek a fajtára jellemző tulajdonságok örökítéséért, ezért alapító méneknek hívjuk őket.

Méneskönyv

A méneskönyvben regisztrálják a fajta eredetét, s itt vezetik az ősök és utódok listáhát is. Bizonyos fajták egyedeinek tenyészszemlén kell átesniük, hogy bekerülhessenek a méneskönyvbe. Ilyenkor a bírák a mozgást és a küllemet bírálják.

Küllembírálat

Nem csak a méneskönyvbe bekerült lovak esnek át küllembírálaton, ez az eladáskor és vásárokon is gyakori esemény. A lovat felvezető vezeti fel, ügyelve arra, hogy a vásárló minden szögből megtekinthesse a ló testfelépítését. Az eladásra szánt lovakat gyakran megjáratják az állatorvos előtt, hogy kiszűrjék a sántaságot.
A lovat kantáron vagy kötőféken vezetik körbe. A legmegfelelőbb az orrszíj nélküli kantár, mert küllembírálatnál fontos, hogy ne zavarja a ló száját, és az állat elég teret kapjon a feje és a nyaka mozgatásához. A fejnek fent kell lennie lépésnél és ügetésnél is, ha ezt megakadályozzuk, a jármód szabálytalanná válik, a ló járása nem lesz egyenes. A kantárzsárat vagy felvezetőszárat és felvezető a bal kezében tartja.
Ha a ló túl gyorsan mozog, a felvezető a ló feje elé teszi a bal kezét, ami általában elegendő a ló megfékezésére. Beállításkor a lónak egyenesen és mozdulatlanul kell állnia, a fejét magasan, derékszögben tartva. Küllembírálatkor a felvezetőnek úgy kell a lovat megállítania, hogy annak mind a négy lába jól látható legyen a bal oldalról, ahol a bírák állnak.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.