About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

A bőr fontos testrész, amely nagyon sok különböző feladatot lát el, ami nélkülözhetetlen a ló egészsége szempontjából. A szőr és bőr állapota megmutatja, hogy a ló egészséges vagy sem.
A fénytelen szőr rossz kondícióra vagy valamilyen betegségre utal. Az egészséges lónak fényes a szőre.A lóápolás az egészséges bőr megőrzésének szempontjából főleg azoknak a lovaknak fontos, amelyek az istállóban töltik napjuk nagy részét. A legelőn tartott lovak bőrét a bőrükben természetesen megtalálható olajok védik a hideg és az eső ellen. Ezért nem szabad túl eőrteljesen vagy gyakran leápolni őket. Munka után a rászáradt sarat vakarjuk le és egy kefével dörzsöljük át a lovat, hogy az izzadságtól megszabaduljon. A lóápolás kiváló lehetőség a sérülések és sebek megtalálására. A lábak is alapos vizsgálatot kívánnak. Nedves időben ajánlott a bokaszőröket feltűzni a paták fölött, hogy a bőr jól megszáradjon. Meleg időben a kenőcs megvédi a bőrt a kiszáradástól.

Kontaktus

A lóápolás egy másik, nagyon fontos szempontból fontos dolog, főleg, ha a ló a sajátunk.
Nincs jobb  módszer egy ló megismerésére. A lóápolás alatt alaposan meg lehet ismerni a lovat. Így a kis sérülésekre vagy bármely más rendellenességre hamar fény derül. Az állat fizikai karbantartása mellett még egy jó oldala van a dolognak: a lóápolás alatt szoros kapcsolat alakul ki az ápoló és a ló között. A legtöbb ló nagyon élvezi az ápolást, még meg is mutatják, hol kérnek több vakarászást, ahogy ide-oda helyezik a testsúlyukat. Vannak lovak, amelyek úgy ellazulnak az ápolás alatt, hogy szinte elalszanak.Leápolás

A napi ápolásnak az a feladata hgy alaposan megtisztítsa és masszírozza a bőrt. Ennek során eltávolítjuk az elhalt bőrréteget, a port, a piszkot és megszáradt izzadságot. A leápolás nélkül a pórusok elzáródhatnak, és az állat egészsége szempontjából fontos ennek elkerülése.
A bőr szabályozza a ló testhőmérsékletét. A verejték kiválasztódása a pórusokon keresztül történik, ezáltal a testhőmérséklet csökken, ezér tnagyon fontos, hogy a pórusok tiszták legyenek. Télen amikor a lovak szőre hosszabb, a gyökérkefével gyakrabban kell a lovat átdörzsölni, mint nyáron. Az ápolást munka után érdemes elvégezni, amikor a ló már száraz, de a pórusok még nyitva vannak.
Munka előtt is fontos, mert ha kosz van a ló hátán, feltörheti a nyereg a ló hátát.Csutakolás

Ha a lovat lemostuk vagy még izzadt a munka miatt, csutakoljuk le (dörzsöljük át) egy darab ronggyal, hogy megszáradjon. Így a ló nem hűl le túl gyorsan és amíg csutakoljuk, visszanyeri a lélegzetét. Ha átdörzsöltük az állatot, az ápolást folytathatjuk a bokszban vagy állásban.

Vedlés

A lovak évente kétszer váltanak szőrzetet, tavasszal és ősszel. A tavaszi vedlés feltűnőbb, mert a hosszú téli szőrzetet rövid nyári váltja fel. Az idősebb lovaknak problémát okozhat a vedlés, segíthetünk, ha a takarmányukat kiegészítjük lenmaggal és lenolajjal.
A lenolaj megkönnyíti a vedlést és az új szőr képződését. Ha nem akarjuk, hogy az állat téli bundát növesszen, amit nehéz megszárítani és tisztán tartani, akkor ahogy az idő hűlni kezd, kezdjük el takarózni a lovat. Nyírhatjuk is kedvencünket, de ez fokozza az étvágyát és emelni kell a takarmányadagját is. A hátaslovak lábát és a nyereg alatti részt általában nem nyírják.

Layouts

 


THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!