About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

A patákat minden lovaglás előtt és után tiszítsuk ki patakaparóval. A patakaparás alatt nézzük meg a ló lábát, patáját nem sértette-e fel valami. Így elkerülhető egy esetleges fertőzés, ami a fel nem fedezett patasérülésből származhat. Egyszer egy héten ápoljuk le alaposan a patákat. Gyökérkefével és vízzel mossuk tisztára, de az érzékeny pártaszél környékét ne érintsük. Amikor ez kész, kenjük be pataolajjal, ami a patát ápolja és megvédi a kiszáradástól.Pata

A pata részei a következők oldalnézetben: a pártaszél a pata legfelső része, közvetlenül a szőrzet alatt, a pata fala és a talp, ami a talajjal érintkezik. A talpi felület részei a következők: sarokvánkos, a nyír és a nyírbarázdák megakadályozzák, hogy a ló elcsússzon, a talp, a hordozószél és a fehér vonal, ez utóbbi különösen tiszta a firssen körmölt lovakon. A fehér vonal vastagsága egységes a hordozószél körül. A kovács a fehér vonalig üti be  a patkószegeket.Patakaparó

A patákat a patakaparóval lehet kitisztítani, különös figyelmet fordítva a nyírbarázdákra a nyír mellett, illetve a pata és patkó szélére. Középről húzzuk a kaparót a sarokvánkosok felé.Patkók

Annak a lónak, amelyet rendszeresen lovagolnak, kb. 6-8 hetente van szüksége új patkóra. A patkó megvédi a talpat és a pata peremét, ami gyorsan elkopna a betonon.
Csak a kemény utakon nem használt lovaknak nincs szüksége patkóra, de a körmölés miatt őket is rendszeresen el kell vinni a kovácshoz.Mivel a patkolt lovak patája nem kopik le, a kovácsnak rendszeresen körmölni kell őket a patkók cserélésekor.

Jégvas

A jégvas egy fémdarab, amit a patkóra lehet erősíteni, hogy extra tapadást biztosítson csúszós vagy nedves felületen.

Patkolás

A patkolást a kovács patkók, patkószegek, speciális szerszámok segítségével végzi.
A kovács először kiveszi a patkószegeket, hogy le tudja venni a patkót. Mielőtt feltezsi az újat, megkörmöli a lovat, és a patára igazítja az új patkóka. Ehhez először felhevíti a patkókat, majd a megfelelő formára kalapálja, és végül 6-8 patkószeggel felszögeli.A patkószegeket pontosan a pata fehér peremébe kell ütni, mert ha mélyebbre megy, felsérti a ló lábát, ami sántasághoz vezethet. Ha nem üti a szegeket elég mélyre, akkor hamarosan kiesnek, és a ló elveszíti a patkót.

A patkószegeknek kb. 2,5 centiméterre a pata pereme felett kell kibukkanniuk, a kovács harapófogóval lecsípi a végüket és visszahajlítja a patába.

Layouts

 


THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!