About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Izlandi
Származás:

Izland

Marmagasság:

125-135 cm között

Szín:

Az izlandi póni általában fekete vagy sötétpej, de a sárga, a szürke és néha a tarka is előfordul. A sárg pónik sörénye és farka (azaz a hosszú szőre) általában világos.

Tulajdonságok:

Az izlandi póni nagyon jó természetű, barátságos és megbízható ló. Kiemelkedően nagy kitartású ló.

Küllem:

Az izlandi póni feje eléggé nagy és nehéz a testéhez képest, a fülei kicsik. A test zömök, a lábak erősek. A farok alacsonyan tűzött, a szőrzet durva, tömött.

Használat:

Eredetileg hegyi ló, jól akalmazkodott a kedvezőtlen, nehéz körülményekhez. Évszázadok óta málhás- és hátaslóként használatosak.


Mozgás:

Az izlandi pónik legszembetűnőbb tulajdonsága a rájuk jellemző két szokatlan jármód. Az egyik a poroszkálás, amikor az egy oldalon lévő lábak mozdulnak egyszerre (jobb első + hátsó, majd bal első + hátsó), és a tölt, ami egy különleges, gyors lépéstípus. Ez azt jelenti, hogy az izlandi póni öt különböző jármódra képes. Bármelyiket biztonsággal használja a legnehezebben terepen is. Ezek a pónik ráadásul kitűnő ugrók is.

Kialakulás:

Az izlandi pónikat, lassú fejlődésük miatt, ötéves koruk előtt nem szabad belovagolni. Így hosszabb idő áll rendelkezésükre, mint a többi póninak, hogy egyenek, erősödjenek, ez pedig növeli az értéküket. Erősségük, hogy nagyon ellenállóak és egészségesek, hosszabb ideig termékenyek, mint az átlagos pónik, és egészen öreg korukig munkaképesek. Nincs szükségük istállóra, egész évben elvannak kint a legelőn, ami jobb az izmaiknak, bőrüknek és tüdejüknek is. Vastag, tömött bundájuk melegn és szárazon tartja őket a legkeményebb hidegben is. Nyáron viszont szükségük van árnyékra, amikor nagyon erős a napsütés. Ez a fajta leginkább félvad ménesekben, természetes módon szaporodik Izlandon, de máshol is széles körben elterjedt a használata és tenyésztése egyaránt.


 

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.