About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Baskír ló
A fajta történetét 1898-tól kezdve ismerjük. Nevada államban, egy Austin nevű város közelében történt, hogy egy Peter Damele nevű fiú és édesapja, egy szépnapon kilovagolva három nagyon furcsa vadlovat vettek észre. Apa és fia egyaránt meglepődtek, mert soha korábban nemláttak göndörszőrű lovat, és elgondloni sem tudták, hogy kerülhettek oda ezek  a lovak. Ez ugyan késöbb sem derült ki, viszont be tudták fogni a lovakat. Ezzel létrehozták egy késöbbi önálló fajta, az amerikai baskír göndörszőrű alapjait. 1971-ben létrehozták a fajtaregisztert, hogy a fajtát megvédjék a kihalástól. A baskír göndörszőrű tulajdonosait felkérték, hogy regisztrálják lovaik összes tulajdonságát, s így végül sikerült meghatározni a ló jellegzetességeit. A fajta egyik furcsasága, hogy a lovak a sörényt és a farkat nyáron levedlik, majd télen újranövesztik! Ez bizonyára azért alakult ki így, mert e nélkül göndör fürtjeik néhány év elteltével egyetlen bozontos csomóvá állnának össze. A ló téli szőrzete göndör, nyáron azonban csaknem teljesen sima is lehet. A téli szőrzet lehet enyhén hullámos vagy akár erősen göndör, mintha dauerolt lenne. A kiscsikók fele még a más fajtával való keresztezésekor is ilyen göndör szőrzettel születik.

Honnan származnak ezek a lovak?

A baskír göndörszőrű szrámazásával kapcsolatban eltérő elméletek születtek. A Peter Damele által felfedezett három baskír göndörszőrű ló elévgre nem pottyanhatott csak úgy az égből. Néhányan úgy vélik, hogy a ló az oroszországi baskír póni leszármazottja, d enincsen semmiféle bizonyíték arra nézve, hogy oroszországból pónikat szállítottak volna az Egyesült Államokba. Egy másik elmélet szerint a vikingek vagy kelták hozhatták magukkal a lovakat, de nincsenek arra utaló jelek, hogy a jégkorszakot követően, és mielőtt a spanyolok a kontinensre hoták volna lovaikat, már éltek volna lovak Amerikában. Több más elmélet is létezik, de mindegyiket megcáfolták. A lóból vett vérmintákat összehasoníltották más fajtákéval, ám ezek a vizsgálatok sem voltak meggyőzőek. A legvalószínűbb, hogy különböző fajták, különösen a quarter és a morgan is szerepet játszottak a baskír göndörszőrű fajta kialakulásában.

Leírás:

A mai baskír göndörszőrű, középmagas ló, aránylag kicsi fejjel, egyenes lábakkal, erős térddel, rövid háttal, kerek farral sé erőteljes vállakkal. Kivételesen magas a vörös vértestjeinek száma, és vannak bizonyos tulajdonságai, amelyek primitív fajtáktól erednek. Patái szonte tökéletesen kerekek, erősek és sötétek. A csikók vastag, göndör szőrzettel születnek, fürtökkel a fülökben, és göndör szempillákkal! A baskír göndörszőrűek jó természetű és igen intelligens lovak.

Marmagasság:

144-162 cm, általában 153 cm.

Színek:

A baskír göndörszőrű minden színben, még vegyes és appaloosa színekben is előfordul, de a legtöbb ló sárga.

Hasznosítás:

A lovak igen alkalmasak a western lovaglásra minden számban, western díjlovaglásra, tereplovaglásra, ugratásra, díjlovaglásra és kitartásversenyekre. Fogathajtásra is nagyon jók.

Jármódok:

A lépés, ügetés és könnyű vágta mellett néhány ló imseri a foxtrott és a "futólépés" jármódokat is.

Érdekes:

Lószőr-allergiától szenvedőknél megfigyelték, hogy sokszor más lovaknál jobban viselik a göndör szőrű lovakat!

 

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.