About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Gidrán

A múlt század első felében Mezőhegyesen alakították ki,és tenyészteték a II. viágháborúig.

Nevét az alapító arab ménről, Gidrán-Seniorról kapta, ennek fia a Gidrán I. törzsmén, amely a lésőbbi fajta ősapja lett. A gidrán élénk vérmérsékletű, gyors, kemény sportlótípus volt.

Marmagassága 165 cm, csontozata erőteljes, testformája nemes, mutatós hátas és könnyű kocsiló. Súlya 500 kg. Színe mindig sárga. Időként arab és angol ménekkel fedeztették a kancákat a nemesség és a gyorsaság megőrzése céljából. E fajtát - tetszetős külseje és jó használhatósága miatt - olyan nagy veszteség érte a háborúban, hogy még ma is megmentésen munkálódtak a lótenyésztők.

Találó mondás, hogy minden gidrán sárga, de nem minden sárga ló gidrán. A lótudományban több mint 300 szint tartanak nyilván, s egy-egy alapszínnk néha 10-15 változata is ismert. Így például, ha a sárga színnél maradunk, beszélhetünk világossárga, vörössárga, agyagsárga, szennyessárga, sötétsárga, májsárga, bronzsárga, izzadtsárga, szögsárga, szénsárga és őzeltsárga színről.


A színt nemcsak a törzsön, a fejen és a végtagokon lévő fedőszőrök határozzák meg, hanem ezek harmonizálása is a hosszú szőrökkel (sörény, farok, üstök, bokaszőr). Például csak akkor sárga a ló, ha a hosszú szőrök színe nem fekete, hanem srágásfehértől a sötétdárgáig terjed.

Ha az aranysárga fedőszrörökhöz fekete hosszú szőrök társulnak, akkor már aranypejről beszélnük. Tehát a "pej ló" megnevezés csak annyit árul el, hogy a hosszú szőrök feketék, de azt, hogy milyen színű a ló, a pej melletti jelző mutatja. Ez is lealább 10-15 féle lehet, pl.: meggypej, gesztenyepej stb. Az ójszülött csikóa legritkább esetben olyan színű, mint amilyen idősebb korában lesz. A szennyesszürke csikóról egy laikus sem gondolná, hogy majd gyönyörű szép, aranysárga lóvá változik.

 

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.