About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Az újszülött kiscsikót először tisztára nyalogatja és megszárítja az anyja. A csikók gyorsan megpróbálnak lábra állni. Ez általában csak néhány kísérlet után sikerül, és akkor a csikó megkeresi az anyja csecseit.A fiatal csikóknak a testéhez képest hosszú lába van, ami természetes körülmények között jó védelmet nyújt a ragadozók ellen. A csikók általában hathetes koruktól önállóan táplálkoznak. Két hónapos korukban elveszítik csikószőrüket, és általában négy és fél, illetve hat hónapos korukban választják el őket az anyjuktól.

Ikrek

A lovaknak nagyon ritkán születnek ikrei. Ezer ikerellésből csak egy születik élve. Ezek közül az egyik csikó gyakran elpusztul, mert nem jut elég tejhez. Hogy mindkét csikó életben maradjon, a kezdeti időszakban cumisüvegből plusztejet kell biztosítani éjjel-nappal.Elválasztás


A csikókat négy hónapos koruk után lehet elválasztani, de hat hónapos korukig általában még szopnak. Amikor a csikót elválasztják az anyjától, a legjobb összetenni más választási csikókkal, hogy könnyebben túltegyék magukat az anyjuk hiányán. A kanca is különleges bánásmódot igényel. Az elválasztás után adni kell neki egy-két nap pihenőt, mert a teje nem apad el azonnal. Csökkenteni kell a takarmányadagját és vizét ez idő alatt. Ha nagyon szenved a duzzadó tőgye miatt, akkor kicsit lefejhetjünk, de nem szabad rendszeresen fejni, mert ez csak a további tejképzést segíti.Évjárati csikó

Évjárati csikó alatt az egyéves csikót értjük. Nagyon fontos, hogy a fiatal lovak megfelelő bánásmódban részesüljenek. Ez szakszerű takarmányozást, elegendő mozgatást és rendszeres körmölést jelent. Fontos az is, hogy a csikóval rendszeresen foglalkozzunk. A csontok ekkor még lágyak és túl gyorsan nőnek, így nem szabad lovagolni vagy túl kemény munkára fogni az állatot. Ez majd csak hároméves kora után történhet meg.

Layouts

 


THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!