About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Lovaglóruházat

Bármilyen ruha hordható a lovagláshoz, de annak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek.
A karok és lábak legyenek fedve, gogy védelmet kapjanak, és a lobogó sálakat tessék elfelejteni!
A kabát legyen megfelelő méretű, hogy felszálláskor, begombolva is kényelmes legyen. A nyitott kabátok, főleg ha cipzárosak, sérülést okozhatnak lónak és lovasnak egyaránt. Nem árt, ha figyelünk az időjárásra is. Ha túlságosan izzadunk vagy éppen fagyoskodunk, mindkettő elronthatja a lovaglás okozta élvezetet.Lovaglónadrág

A lovaglónadrágnak pontosan illenie kell viselőjére, ne ráncosodjon a comboknál, a térdeknél, a saroknál, mert ez zavarja a tökéletes kontaktust a lóval. Néhány versenyszámban kötelezően előírják a viselendő nadrág színét.

Lovaglókabát

A lovaglókabát legyen kényelmes, biztosítson elég mozgásteret a lovasnak, begombolva is. A kabát hátulja fel van sliccelve, hogy a magas hátsó kápa ne okozzon problémát.Díjlovagló kabát

A díjlovas versenyeken indulóknak hosszú szárnyú lovaglókabátot kell viselniük.

Csizma/Cipő

A csizmák készülhetnek bőrből vagy gumiból. Fontos, hogy jó legyen a méretük, és a csizma szára térd alá érjen. A bőrcsizmákat csizmahúzó segítségével veszik fel, és a lehúzóba akasztva a sarkát könnyebb levenni.
Ha cipőd van, legyen hozzá egy lábszárvédőd is, ami szintén térd alá érjen! Figyelj a lábszárvédő felvételekor, hogy a cipzárak kifele legyenek, mert ha belül vannak, felsebezhetik a lovat!Kobak

A kobak mindenképpen szükséges, mert ez véd meg eséskor és a belógó ágak ellen. A kobak külső burka kemény, sisakként működik és van állszíja.
Military versenyeken, ahol a lovak és versenyzők terepakadályokon haladnak át, kötelező a lovaglósisak. A legtöbb lovardában kötelező a sisak viselete, 16 év alattiaknak mindenképpen.Ünnepi kalap


A bemutatókon vagy díjlovas versenyeken gyakran előírás az ünnepi kapal viselete. Ezt általában egy gumiszalag tartja a fejen.

Kesztyűk

A lovaglókesztyű erős anyagból készül, mert bírnia kell anedvességet, ami munka közben éri a lovast, például a ló izzadsága, és a szennyeződést. Gyapjúból, pamutból vagy bőrből készülnek. Néhány versenyen kötelező a fehér kesztyű viselete.

Vadászkendő

A vadászkendőt a női díjlovasok viselik a versenyeken nyakkendő helyett.

Díjszalag

A győztesek a legkisebb helyi bajnokásgtól a legrangosabb világversenyekig mindenhol díjszalagot kapnak. A színek országonként, sőt klubonként is különbözhetnek, de általában az első helyezett piros, a második kék szalagot kap. Magyarországon az első helyezettet kék színű szalaggal jutalmazzák.

Sarkantyú

A sarkantyú fokozza a csizmasegítség hatását. A sarkantyút a lovaglócsizma sarkára erősítik fel. Olyan lovakon használják, amelyek nem reagálnak a csizma nyomására. Alkalmazása csak nagyon tapasztalt lovasnak ajánlott! Vannak éles és díszsarkantyúk is.

Lovaglópálca

A lovaglópálcát a lábsegítség hatásának megerősítésére használják. Tereplovaglásra és díjugratáshoz 75 cm-nél rövidebb pálcát használnak, míg a díjlovasok 1 méternél hosszabbat igényelnek, hogy a sarok által adott segítségeket a megfelelő helyen tudják megerősíteni.

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.