About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Kladrubi
Származás:

Csehország, kladrubi ménes

Marmagasság:

165-180 cm

Szín:

A kladrubi lovak feketék vagy szürkék, attól függően, hogy melyik ménesből valók (lásd kialakulás).

Tulajdonságok:

Ezek a lovak barátságosak és könnyen kezelhetők, de ha elvárják tőlük, tüzesek is tudnak lenni.

Küllem:

A kladrubi spanyol és nápolyi ősőkkel dicsekedhet. Nagy, durva feje és feltűnően csapott orra van. A büszke nyak amgasan tűzött, a mar alig észrevehető, a hát nem feltétlenül erős. A hátsó dertály széles és rövid, a farok magasan tűzött. A lábak erősek, szilárd ízületekkel rendelkeznek. A paták kemények és nagyok.

Használat:

Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében a kladrubi ménes összes szürke lovat Bécsbe küldték, az állami istállókba, hogy bemutatókon, ünnepségeken használják őket. A feketéket temetéseken és a papság fogataiban használták.
A kladrubi lovak kitűnő hátasok, és egyre inkább a különböző lovassportokban használják őket.

Mozgás:

A mozgás összeszedett, akciós. A kladrubi legfenségesebb járódja az ügetés, a vágta nehézkes.

Kilakaulás:

II. Miksa császár választotta Kladrubyt egy ménes kialakításának helyszínéül, hogy fogatlovakat tenyésszenek az állam részére. II. Rudolf később hivatalos császári udvari ménessé tette a kladrubyit. A lovak tenyésztésekor a szín volt a fő szempont, szürkék Kladrubyból, a feketék a Slatinany ménesből származtak.
Ezek a lovak lassan fejlődnek, válnak ivaréretté, de hosszabb ideig élnek.

 

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.