About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

Rajnai melegvérű

Az eredeti rajnai-germán vagy más néven reinlandi testes igáslovak jelentős Brabant befolyással bírtak, és egykor kedvelt munkalovak voltak a Rajna-vidéken, Westfáliában és Szászországban. A modern mezőgazdasági munka viszont régen feleslegessé és kevéssé elismertté tette a fajtát. A Rajnai Méneskönyv azonban ennek megfelelően elmozdult a hagyományos nehéz igáslovakon - elsősorban annak könnyebb testű példányain - alapulú hátaslovak irányába.

Tenyésztés

Az 1970-es években a tenyésztési programok azt tűzték ki célul, hogy speciális, elismert hátaslótípust alakítsanak ki. Ezek a lovak a Hannover-Westfalia körzetből kikerülő mének után születtek, olyan félvérekből, amelyek angol telivér, trakhneni és hannoveri vért tartalmaztak és ha kis mértékben is, de meg volt a régi rajnai hátterük is. A modern rajnai melegvérűek ebből az egyvelegből kikerülő, gondosan válogatott félvér ménektől származnak.

Jellemző tulajdonságok

A tenyésztők a jó mozgásra és a testalkatra koncentráltak - azt mondhatjuk, hogy ez jellemzi a némt melegvérűeket általában - mindvégig ragaszkodva a megbízható vérmérséklethez. A korai egyedek állítólag gyakran nem voltak megfelelő csontozatúak, ami olyan mértékű hiba, hogy ennek elkerülésén fáradoznak folyamatosan a tenyésztők. A modern rajnai melegvérű használható hátasló, bár - egyelőre még - nem éri el azt a szintet, amit a régebben kitenyésztett félvérfajták, mondjuk a hannoveri vagy a holsteini.

Színek: tarka kivételével minden szín, különösen a sárga
Marmagasság: 170 cm körül

 

Layouts

 


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.