About Horses

Frissítések
   | Navigation |
 
VKHKPK

~ Menü
~ Lovakról
~ Fajták
~ Lovaglás
~ Lótartás
~ Extrák
 

Számláló
Indulás: 2010-08-25
 

Barátok

 
 


Jelentkezni a
Chat-ben lehet!


Click Me!

Adopted from squiby

Fórum

Gyere és látogasd meg saját lovas
fórumomat itt ->
http://horse.forumx.hu

 


A hónap lófajtája:

Fjord


 

Származása Norvégia.
Marmagassága
135-150 cm.
Színük zsemle fakó,
hátszíjjal rendelkeznek.
Nagyon erőteljesek
és sokoldalúak, bátrak,
tartásuk gazdaságos.
Kiváló mezpgazdasági
munkákra, jól megy
nyereg alatt és fogatban

is. Európában
kiatrtásukért és
szivósságukért
népszerűek.

 


Copyright marcipanfelho
© 2010-2012


 

~ Szakkifejezések
~ Díjlovagló gyakorlatok
~ Oldalirányú munka
~ Haladó díjlovagló gyakorlatok
~ Magasiskolai gyakorlatok
~ Díjlovagló versenyek
~ Fontos nemzetközi versenyek
~ Magasiskola
~ Magasiskolai levegőelemek
~ Díjlovaglás csapatban
~ Díjlovagló formáció
~ Formációs alakzatok

A díjlovaglás a lovassport egyik legfontosabb része. Általános alapelvei az ókori görög kultúráig nyúlnak vissza, a modern díjlovaglás gyökerei a reneszánszban keresendők. 1532-ben Federico Grisone alapított egy lovas akadémiát, ahol lovakat iskoláztak, hogy összetett és látványos mozdulatokat tanuljanak.

A sport hihetetlenül népszerű lett a nemesség köreiben egész Európában, és ebből a cirkusszerű iskolából alakult ki a mai díjlovagló sportág. A díjlovaglás 1912-ben szerepelt először olimpiai sportágként.
A lovas feladata, hogy a lovat a lehető legfinomabb mozgásra tanítsa. A lovasiskola a természetes mozdulatok és jellemzők határait feszegeti.
Az a ló, amelyik jól mozog, olyan tökéletes egyensúlyban van, szinte lebeg, mindezt könnyed, laza lábakkal. Azt a benyomást kelti, hogy a ló mindent magától, saját akaratából csinál. Ezt csak úgy lehet elérni, hogy a ló azonnal reagál minden segítségre, amit a lovastól kap.
Azoknak, akik díjlovaglásra adják a fejüket, nemcsak elhatározás kell, hogy megfelelő módon lovagolják és tanítják a lovukat, hanem elszántság és fegyelem, hogy fejlesszék saját lovastudásukat, és készek legyenek magas szintre fejleszteni azt.

Layouts

 


Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!